Re volta mea se leaga de un singur lucru. Acum ceva vreme se propunea sa facem o campanie de sensibilizare a oamenilor pentru a infia caini. Eu am propus ca acest demers sa fie insotit si de o campanie de educare, propusesem chiar ca eu sa fac niste fluturasi pe care sa mai apara si legile ce reglementeaza detinerea de animale de companie, drepturi si obligatii. In urma acestei solicitari am fost apostrofat ca nu trebuie sa facem o salata din eveniment si ca se ne concentram pe infiere. CONCLUZIA ?
Anul trecut a fost un “targ” la Gradina ZOO de la Bucov, unde se infiau catelusi. Numai ca cei propusi spre infiere nu erau nici macar deparazitati sau vaccinati. DECI…..? Am cerut detalii de genul cine se ocupa si unde se poate cere detalii. Doamna de acolo s-a facut nevazuta si au ramas cateii aia intre niste plase de rapit si paziti de un gardian care nici nu stie pe ce lume se afla.
Anul trecut in vara, mi s-a interzis intrarea in parc cu bicicleta in schimb un pitbull alerga fara zgarda si botnita printre copii. In acelasi parc am intins un cearceaf pe iarba si dupa 5 minute a venit copilul la mine manjit de rahat de caine pe maini, cazuse pe alee drept cu mainiler in gramajica. Dupa ce am ridicqat cearceaful, am constatat ca acoperisem si eu unul.
Am sesizat politia comunitara cu privire la niste stapani ce isi lasasera odrasele prin locul de joaca al copiilor sa isi racoreasca hormonii si sa se alerge, nu au luat nici o masura. Si exemplele pot continua.
Daca asta inseamna bun simt, daca nimeni nu ia masuri, inseamna ca lasam pe fiecare sa se desfasoare dupa bunul plac. Inseamna ca acceptam ca aceste animale foarte nobile sa devina tinta oamenilor disperati, inseamna sa lasam ca fiecare sa actioneze dupa bunul plac.
Sa nu va intrebati “DE CE?” in momentul in care ii gasiti piele si os pe strada, sau de ce sunt otraviti sau schingiuiti in diverse moduri.
LIPSA DE ATITUDINE ESTE NOCIVA PENTRU EI SI NU FACETI NIMIC
DACA VA PASA, HAIDETI SA NE DAM MANA SI SA ARATAM DECENTA SI RESPONSABILITATE !!!