Grup Admin

• Imagine de avatar

Prahova

Grup public activ cu 1 săptămâna, 4 zile în urmă

Protectia animalelor in judetul Prahova – Alatura-te acestui grup!
Lista asociatiilor din judeul Prahova: http://www.adoptiicaini.ro/judetul-prahova/
Yahoo Messenger ID pentru implicare prin voluntariat: adoptiicaini.prahova

CRIMA SAU BINEFACERE ?!?1 (10 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar ene a spus cu 1 an, 3 luni în urmă:

Din pacate, trebuie sa sustin EUTANASIEREA CAINILOR. Prea multi se prefac ca se ocupa si deja devine o solutie umana chiar si pentru cainii care ajung sa se manance unul pe altu atat pe strazi cat si in asazisele adaposturi.
    Cu regret ma alatur sustinatorilor eutanasierii. Multi protejeaza animalele chinuindu-le, eu cred ca bunul simt a catorva este afacere pentru multi profitori.
    Sa dam dovada de realism si sa acceptam ca solutiile ONG-urilor sunt doar motive pentru a pune mana pe diverse terenuri. Se prefera a se tine 50-100 caini in spatele vilelor ridicate ca adapost pentru animale. Oare care este animalul in problema asta?

• Imagine de avatar TexTy a spus cu 1 an, 3 luni în urmă:

Ai dreptate-intr-o mana insa frate !:P:))! Sunt si ONG create de smecheri in scop de profit, dar si lucrari serioase si bine intentionate! A baga pe toti si toate intr-o oala, A’LA BOC…nu este bine deloc!!!
    Iar eutanasierea cainilor: …BOLNAVI, …Cu grave probleme de comportament(hiperagresivi-nesocializati),…Cu malformatii sau maladii ereditare-DA! SUNT DE ACORD !!!
    Dar a prinde “totzi maidanezii” pentru ai eutanasia sau ai vinde vietnamezilor…NU!!! Dupa eutanasiere, sunt multi ce profita de pieile respective, de oase,pt.clei,etc !!! TREBUIESC INCINERATI COMPLET !!!

Si la NOI in ROMANIA~nu exista SERIOZITATE si nici legile aferente! Doar la a primi moka si a critica pe toti si toate …ne bagam ca baba la piatza!:))! PACAT! MARE PACAT!… Initiative…!?!…

OK. MEA CULPA. Am facut economie de cuvinte si asta nu a fost bine.
    Daca existau ONG-uri potente, se vedeau si rezultate. Am pe lista neagra o gramada de grupulete canine pe care incerc sa le tolerez. Agresivitatea e pe zi ce trece tot mai mare si nu stiu daca mai pot tolera asta in limita umanului. Indreptatesc pe multi ca trebuie sa fim umani dar nu mi se pare umanitate sa dai de mancare aiurea la caini pe strada, nu mi se pare uman sa il fortez pe cel de langa mine sa miroasa defecarile animalului din dotare, inuman mi se mai pare sa accept ca al meu copil sa imparta groapa de nisip cu “gramajici” de caini. Atitudinea spre agresivitate a iubitorilor de animale atunci cand li se spune si de amenzile pentru lipsa botnitelor, a pungutelor cu nisip, a unei lese atasate de animal si exemplele pot continua, ma face sa cred ca inainte de a discuta umanitatea masurii de eutanasiere cred ca este cazul sa umblam la cutiuta cu bun simt.
    Atentionez ca orice neregula pe care o sesizez in legatura cu animalele de companie plimbate NEREGULAMENTAR, am sa le sesisez organelor de ordine publica cerand a se pune in aplicare legea!!! Trebuie sa intelegem ca un animal nu este doar un accesoriu sau o fita a modei de moment ci este la fel de important precum am creste un copil. Si cum copilul este invatat sa faca la olita, sa manance la masa si sa nu vorbeasca urat, asa trebuie sa inteleaga si crescatorii de animale ca au niste indatoriri reglementate atat de lege cat si de bun simt.

• Imagine de avatar Raluca-Maria a spus cu 1 an, 3 luni în urmă:

Sunt de acord cu tine in unele privinte.
    Asa este,ai dreptate nimic nu mai este uman!Dar hai sa fim realisti ca romanului ii place sa fie pacalit pe fata,iar cu eutanasierea s-a mai incercat si in alti ani.Ai idee ce s-a realizat cu asta ?ITI SPUN EU NIMIC BUN.S-au facut masacre in toata tara datorita imbecilitatii oamenilor…altii au profitat de treaba asta ca de multe altele sa-si mai bage niste bani in buzunare,iar caini tot sunt pe strada!
    Ghici de ce?
    Datorita faptului ca cei care nu-si sterilizeaza animalul duc acei pui in strada si nimeni nu-i trage la raspundere.Datorita faptului ca atunci cand au existat fonduri pt serilizare fiecare si-a tras partea de bani in interese proprii si nimeni nu le-a sarit in cap,nimeni nu i-a tras la raspundere.
    Daca vrei din tot sufletul sa traim uman,cainii sa traiasca si ei in locuri special amenajate…hai sa facem un miting impotriva celor care fura ca de acolo pleaca totul.Altfel indiferent cate masacre se fac,animale tot vor exista pe strada.

O sa ajungem intr-un cerc vicios. Unii or sa spuna ca nu avem cum sa facem loc in adaposturi pentru un numar asa de mare de animale, altii sa bata cu pumnul in masa ca eutanasierea este ok ; unii sa spuna ca aia nu fac ceilalti sa dea vina pe altii si tot asa.
    Faptul ca am sugerat celor de la protectia animalelor o colaborare pentru a face niste campanii de EDUCARE, campanii care nu s-au facut niciodata, campanie refuzata tocmai de cei care ar fi trebuit sa fie initiatori la asa ceva; ma face sa cred ca nu vom avea niciodata rezultate la actiunile noastre de buna credinta atata timp cat exista delasare.
    Este pacat sa credem ca a tine niste amarati laolalta facem un bine. II inchidem, le furam libertatea si ii condamnam la detentie pe viata. Asta este mai uman decat eutanasierea?
    De ce stimatii iubitori de animale nu considera ca sunt putini spre deloc cei care respecta pe cei din jurul lor? Nu e nimeni obligat sa treaca pe langa excrementele cainelui meu, Nu e nimeni obligat sa ii suporte hamaiturile. Nu e nimeni obligat sa tremure cu copilul de mana in parc atunci cand un neispravit isi lasa animalul sa zburde si sa latre dupa toate catzelusele.
    Cu parere de rau trebuie sa sustin eutanasierea ca o actiune desfasurata intr-un mod organizat, pentru a nu se ajunge la masacre in masa sau cine stie ce alte actiuni odioase.
    Inchei spunand ca toate tarile civilizate au rezolvat problema cainilor comunitari cu actiuni de educare si folosind eutanasierea ca masura de control al numarului de animale faa stapan. Eutanasierile se fac chiar in centre ale organizatiilor de protectie a animalelor pentru a se evita abuzurile.
    Asta este realitatea si eu asta sustin si aprob.

• Imagine de avatar Luciana a spus cu 1 an, 3 luni în urmă:

“Civilizatie” nu e un termen sinonim cu bunul simt sau cu compasiunea, nici cand e vorba despre drepturile oamenilor, nici cand vorbim despre animale… Abuzuri se fac pretutindeni, pe ascuns ori pe fata, cu concursul autoritatilor sau ilegal. Eu sunt pentru campanii de educare si pentru sterilizarea obligatorie, atat a cainilor comunitari, cat si ai celor cu “proprietari”, de la oras ori de la tara. Pana sa faca oficialii nostri ceva, fie ei de stat, fie ONG-uri, este imperios necesar ca noi sa fim un exemplu, in fapta si in vorbire, noi sa ne purtam unii cu altii si cu animalele asa cum pretindem sa actioneze ceilalti, noi sa vorbim in apararea sufletelor necuvantatoare, amintindu-ne mereu ca trebuie sa traim in armonie cu creatia si nu sa ucidem si sa distrugem tot ce nu corespunde gusturilor noastre schimbatoare si imperfecte… Animalele, natura sunt in starea jalnica de acum din cauza oamenilor, iar acestia nu vor face cu adevarat vreun bine decat daca isi vor schimba mentalitatea de “stapani”.

Re volta mea se leaga de un singur lucru. Acum ceva vreme se propunea sa facem o campanie de sensibilizare a oamenilor pentru a infia caini. Eu am propus ca acest demers sa fie insotit si de o campanie de educare, propusesem chiar ca eu sa fac niste fluturasi pe care sa mai apara si legile ce reglementeaza detinerea de animale de companie, drepturi si obligatii. In urma acestei solicitari am fost apostrofat ca nu trebuie sa facem o salata din eveniment si ca se ne concentram pe infiere. CONCLUZIA ?
    Anul trecut a fost un “targ” la Gradina ZOO de la Bucov, unde se infiau catelusi. Numai ca cei propusi spre infiere nu erau nici macar deparazitati sau vaccinati. DECI…..? Am cerut detalii de genul cine se ocupa si unde se poate cere detalii. Doamna de acolo s-a facut nevazuta si au ramas cateii aia intre niste plase de rapit si paziti de un gardian care nici nu stie pe ce lume se afla.
    Anul trecut in vara, mi s-a interzis intrarea in parc cu bicicleta in schimb un pitbull alerga fara zgarda si botnita printre copii. In acelasi parc am intins un cearceaf pe iarba si dupa 5 minute a venit copilul la mine manjit de rahat de caine pe maini, cazuse pe alee drept cu mainiler in gramajica. Dupa ce am ridicqat cearceaful, am constatat ca acoperisem si eu unul.
    Am sesizat politia comunitara cu privire la niste stapani ce isi lasasera odrasele prin locul de joaca al copiilor sa isi racoreasca hormonii si sa se alerge, nu au luat nici o masura. Si exemplele pot continua.

Daca asta inseamna bun simt, daca nimeni nu ia masuri, inseamna ca lasam pe fiecare sa se desfasoare dupa bunul plac. Inseamna ca acceptam ca aceste animale foarte nobile sa devina tinta oamenilor disperati, inseamna sa lasam ca fiecare sa actioneze dupa bunul plac.
    Sa nu va intrebati “DE CE?” in momentul in care ii gasiti piele si os pe strada, sau de ce sunt otraviti sau schingiuiti in diverse moduri.
    LIPSA DE ATITUDINE ESTE NOCIVA PENTRU EI SI NU FACETI NIMIC
    DACA VA PASA, HAIDETI SA NE DAM MANA SI SA ARATAM DECENTA SI RESPONSABILITATE !!!

CITAT: Atentionez ca orice neregula pe care o sesizez in legatura cu animalele de companie plimbate NEREGULAMENTAR, am sa le sesisez organelor de ordine publica cerand a se pune in aplicare legea!!! Trebuie sa intelegem ca un animal nu este doar un accesoriu sau o fita a modei de moment ci este la fel de important precum am creste un copil. Si cum copilul este invatat sa faca la olita, sa manance la masa si sa nu vorbeasca urat, asa trebuie sa inteleaga si crescatorii de animale ca au niste indatoriri reglementate atat de lege cat si de bun simt. -incheiat citatul!

A RECLAMA ORICE NEREGULA=un val de amenzi si avertisment= ZERO!!! Pardon:=MULTIMEA VIDA!!!

Daca dorim sa EDUCAM proprietarii de patrupede…putem incepe de la VETERINAR, farmacie veterinara, PANOURI CU REGULI SI OBLIGATII, cu sfaturi si chiar CURSURI CU SI PENTRU PROPRIETARII DE ANIMALE DE COMPANIE IN GENERAL!!! Un caine nu este o jucarie de plush!
    …DE RAHATUL din parcuri-vinovati sunt doar STAPANII nesimtiti!!!:D…si NEINSTRUITI!!!
    De hamait-se rezolva prin educarea animalului si indulgenta din partea vecinilor!:P:))
    ….In rest: UN ANIMAL DE COMPANIE =O RESPONSABILITATE! PUNCT!
    Sterilizatul si castratul OBLIGATORIU este o porcarie…PEDEPSITI CEI CE ARUNCA PUII AIUREA…sau fac monte necontrolate!:))…si avortul canin este posibil!!!!! EDUCATI TZARANII DIN ORASE INTAI !!!:((
    Si animalul CHIAR nu are nici o vina!!! PE CAINE IL MANA INSTINCTUL !!!… http://www.DRESAJNT.aaz.ro
    …si numai!:))…A fi om..e lucru mare…:((!…

…Acum mia venit o idee: IN LUNA MARTIE(intre 2-7martie chiar-sa facem o campanie NATIONALA de educare a proprietarilor de CAINI(pentru inceput!!!)…NE CAUTAM PE AICI si ne gasim, cativa din diferite orase si judete…fixam cateva POSTERE(afise-TIP!) cu reguli DECENTE si instructaj initial al unui proprietar de caine/caini…cu detalii si alte SFATURI si OBLIGATII ce intra in aceasta responsabilitate…si le scoatem si afisam in locuri publice-eventual cu acordul primariilor…sau nu!SIC!…eventual cu GIRUL PROPRIETARILOR SI ADMIN-ilor acestui sitte(protectia animalelor..cerem sprijinul Politiei animalelor…si decretem cele 5 zile…ZILELE DE DRESAJ AL PROPRIETARILOR DE CAINI!!! Se merita si este NECESAR!!!…fonduri minime(tiparim 1-2bucati si tragem la xerox color format A3!!!:P….CINE SE BAGA???…….pe tema asta deschid forum nou!…SA VEDEMK IMPLICARE ,IDEI SI INITIATIVE DACA EXISTA CU ADEVARAT-caz concret!!!! SUCCES TUTUROR!….

Imi cer scuze daca am lasat sa se inteleaga ca am ceva cu cainii, proprietarii sunt singurii vinovati.
    Propun sa facem si un set de fluturasi, alb-negru, cat mai mici si cat mai usor de scos chiar si la o mprimanta casnica si sa imprastiem proprietarilor de caini.
    Eu unul, va asigur de tot sprijinul impreuna cu membrii din asociatia sportiva pe care o pastoresc.
    Si ca o concluzie de final, eutanasierea este o consecinta a proastei educatii a multora dintre proprietarii de caini.