Grup Admin

• Imagine de avatar

Cluj

Grup public activ cu 1 zi, 20 ore în urmă

Protectia animalelor in judetul Cluj – Alatura-te acestui grup!
Lista asociatiilor din judeul Cluj: http://www.adoptiicaini.ro/judetul-cluj/
Yahoo Messenger ID pentru implicare prin voluntariat: adoptiicaini.cluj

Caini in mijloacele de transport in comun (14 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar Ana Alexandra a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

Nu ma las.
    Pentru mine, ce putin, ar fi o imbunatatire considerabila a vietii daca as putea sa imi iau cainele in autobuz sa spune.
    Chiar nu se poate face nimic in directia asta?

• Imagine de avatar Lia a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

Total de acord. Mi se pare absolut discriminator fata de oamenii care “indraznesc” sa aiba un caine. in conceptia unora pentru faptul ca ai un caine trebuie sa fii pedepsit sau sa ai bani de o masina personala. (asta in urma comentariilor auzite de la controlori si unii oameni in autobus) Am primit deja 2 amenzi pe tema asta. Doresc foarte mult sa facem ceva in sensul asta, o petitie, o audienta la primarie, i don’t know. Se poate face ceva, sunt convinsa, daca suntem destui care sa ne implicam. Incepem ceva?

• Imagine de avatar Maria a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

Mda, subscriu si eu la orice se poate face pentru a schimba acest lucru. Mi se pare inadmisibil sa ne mai numim oras european dar sa fim singurul care interzice accesul cu animale in mijloacele de transport in comun. Am fost anul acesta intr’o vizita la Praga si mi’a fost mai mare dragul sa vad cum ai acces cu cainii peste tot (inclusiv in metrou, unele magazine, restaurante), ca nu am vazut nici o rasa de caine cu botnita, chiar daca faceau parte din cele la noi considerate “agresive si periculoase”. Si la fiecare colt de strada erau pungi pentru strans excrementele cainilor (e drept ca nu se furau ca la noi). Asta e diferenta intre un oras civilizat si unul care, ma rog, e plin inca de oameni ingusti la minte.

• Imagine de avatar Ana Alexandra a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

ok, deci…Vreo idee…
    Am putea incepe ceva!!!

• Imagine de avatar Maria a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

ieri am fost intr-un petshop si am gasit urmatorul anunt :” cautati pe net: Petitie pentru buna convietuire intre detinatorii de caini si cei care nu au caine si pentru abrogarea HCL 84/96″. Se refera exact la aceasta problema cu accesul animalelor de companie in mijloacele de transport in comun.

Si am gasit asta:

http://www.petitieonline.ro/petitie/petitie_pentru_buna_convietuire_intre_detinatorii_de_caini_si_cei_care_nu_au_caine_si_pentru_abrogarea_h_c_l_84_1996_din_cluj_napoca_ce_constituie_abuz_si_discriminare-p49204046.html

• Imagine de avatar tutuianu a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

si ce e inadmisibil sa sara din autobuz si sa te atace verbal ca te-ai urcat cu un catel in varsta de 4 luni ca nu mai putea sa umble de oboseala…soferul, de parca-i autobuzu lu ma-sa

• Imagine de avatar alina a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

Buna, nu vreau sa va contrazic, am catel deja este foarte batran, are 12 ani, este copilul cel mare pot spune asa…nu locuiesc in Rom. insa mi-se pare inadmisibil sa mergi cu cainele cu mijlocul de transport, nu conteaza cate luni sau ani are.Il duci cu bicicleta, motocicleta sau propia masina insa nu inteleg de ce trebuie ca toata lumea care nu detine un animal de casa sa ne accepte ca asa vrem noi sa trecem peste limita bunului simt.Sunt locurii special amenajate ca si caii de transport (nu ma refer in tara), in care poti frumos sa te sui si sa mergi cu cainele fara sa deranjezi pe nimeni…Ceea ce vreti este doar un moft si inainte de toate trebuie sa ne gandim si la cel de langa noi, nu numai la ceea ce am vrea noi. Ganditiva ca sunt o gramada de persoane care au alergie la parul de animale, de ce ar trebuii sa treaca printr-o criza alergica datorita noua….Insa sincer nu va fac pe cei care ati comentat aici fara bun simt…insa in Rom nu este bun simt sa nu folosim telefoanele, in autobuz, spitale…orice institutie…nu trebuie sa fie scris este o lege nescrisa…macar atat am invatat si eu din faptul ca locuiesc afara si am invatat ca intai cel de langa mine si apoi eu.

• Imagine de avatar Ana Alexandra a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

e un moft? serios acum? chiar?
    Adica daca eu vreau sa ma duc la plimbare cu cainele meu, intr-un loc unde stiu ca e frumos, si e admis pentru caini, si nu am cum sa ajung acolo decat cu Bus, atunci sa nu ma duc?
    Nu mai compara Romania cu alte locuri, te rog, ca chiar daca esti tu mare doamna nu inseamna ca le sti pe toate!
    Romania nu e Anglia, Germania nici macar Italia sau Spania. Nu avem ce compara!
    Si in alta ordine de idei, nici eu nu trebuie sa suport copilul nimanui care urla si boraste pe bus, ei de ce sa nu mearga cu masina?

auzi moft, fenomenal… Ne spune cineva care sa mutat din Romania tocmai pt ca e Romania….

• Imagine de avatar andreea a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

mda…ce sa mai zic?nici in timisoara nu stam mai bine la capitolul asta.nici aici nu ai voie cu animalutzul in mijloace de transport in comun.sunt perfect de acord k sunt pers alergice,dar,,,,sa nu uitam k nici eu nu sunt obligata sa stau langa cineva care miroase f urat a transpiratie sau langa un aurolac de ex.asa k….ar trebui sa imi iau masina pt a ma deplasa???????ok.si dak nu am bani sa o cumpar cam ce trebuie sa fac?sa merg pe jos sau cu taxi??????
    nu,nu mi se pare ok nik.cainele dak e vaccinat si deparazitat ar trebui sa fie admis a se urca alaturi de stapan si cum am mai zis ,poate si eu sunt alergica la un anume parfum de ex.merg pe jos atunci?

• Imagine de avatar andreea a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

idea e k eu oricum imi iau ,,copilul” in brate si ma urc.ce pot pati?sa ma dea jos controlorii.mai mult de-atat nu au ce imi face.amenzile date de ei nu sunt amenzi penale
    am mers zile la rand la dr cu catelul dintr-un capat intr-altul al orasului cu el in geanta pt k nu se mai putea deplasa.NIMENI nu a obiectat absolut nik.eram in firobuz.nici chiar soferul nu a zis nik.in alte tari,aproape toata lumea detine o masina.cand si la noi traiul va fi de asa natura incat sa ne permita omului de rand sa aiba autoturism,atunci voi fi de acord cu legea asta.

• Imagine de avatar Gabriel Petrica (Anima SOS) a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

Eu imi iau “copilul” in brate cand vine de afara, ca sa nu aud coemntarii de la vecini ca din cauza ca merge pe jos pana in casa lasa par pe scara. Copilul e o pisica de 2 ani neagra cu parul scurt … va dati seama cat par poate lasa de 2-3 ori pe saptamana !
    Sa fim realisti, romanului ii sade bine cu bocancul in gura … adanc infipt, nicidecum democratie. In vest democratia a ost invatata cu forta … la noi fiecare e lasat sa interpreteze cum vrea mushii lui. Asta e problema.
    Legat de transportul in comun, personal in Brasov nu as duce animalul cu autobusul fiindca e plin de pensionari care din lipsa de activitate freaca busul toata ziua la orice ora. Daca m traii intr-o tara decenta, in care la ora 10 orasul e pustiu fiindca toti sunt la munca, atunci da, as duce si eu catelul cu busul fiindca de exemplu nu imi permit sa am o masina … asta e. Sa nteleg ca si pe tren e un moft, daca vreau sa ies cu cainele intr-o padure la plimbare ?
    Eu prin Munchen parca totusi am vazut si oameni cu caini in metro (e adevarat ca nu la ora de varf cand e inghesuiala), dar acolo rar vezi inghesuiala de aici, si cainii sunt toticu lesa si botnita … deci mi se pare un moft ca pe x-ulescu il deranjeaza ceva. Daca il deranjeaza sa faca bine sa se inchida in casa si gata. De ce trebuie eu sa imi schimb modul de viata ca un pacalici e neputincios, si nu vrea sa se trateze la psihiatru ?

• Imagine de avatar Nicoleta a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

pentru Alina…in primu rand nu ai invatat bine in strainatate k in primul rand PERSOANA TA conteaza, si dupaia ceilalti, eu aveam mai demult un canis pe care si in maxi taxi m-a lasat cu el, nu a comentat nimic soferu, in schimb daca ai o rasa mai mare, e cam greu…

• Imagine de avatar Maria a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

PENTRU ALINA.
    nu stiu in ce tara locuiesti pentru ca nu ai mentionat pe forum, dar ce pot sa’ti spun e ca am calatorit foarte mult in Europa, in special in vestul si nordul continentului (si cred ca toata lumea de aici , sau macar majoritatea vor fi de acord ca sunt cele mai civilizate tari cand ma refer aici la Cehia, Norvegia, Danemarca sau Suedia) si pot sa’ti confirm faptul ca inclusiv in metrou la scarile rulante erau anunturi pentru stapanii de caini ca acestia sa aiba grija sa nu cumva cainii sa-si prinda labutele la coborare de pe scari sau la urcare. Asta ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca cei din spatele lor, mai ales in cazul stapanilor cu caini de talie mare ii ajutau pe acestia la coborarea de pe scarile rulante. Asta inseamna civilizatie! Plus ca in autobuze si tramvaie exista anunturi care iti spun ca exista loc pentru caini in spatele autobuzului. Pe acolo se urca stapanii cu caini. Asa ca inainte sa spui despre cum e in Romania calatoreste in tari cu adevarat civilizate! Vezi tu, chestia cu “locuiesc in afara tarii” e un pic….cum sa spun deplasata.

• Imagine de avatar adriana a spus cu 1 an, 5 luni în urmă:

Nu sunt din Cluj,si la noi s-a incercat sa se puna pumn in gura iubitorilor de animale care urcau in autobuz,cind s-au adus unele autobuze importate,care culmea,aveau si inscriptie ptr.caini insotitori.Am fost martora la o scena in care o familie care dorea sa ajunga la gara sa mearga cu trenul cu cockerul a fost data jos de controlor,le-am luat si eu apararea,ca e lege ptr.protectia animalelor iar primul lucru pe care l-au facut acestia cind s-au intors a fost sa se duca la un ziar si sa intrebe cum e posibil ca un caine cu carnet de sanatate care poate fi dus cu trenul sa nu poata merge cu un mijloc de transport in comun.Din cauza acelui controlor erau cit pe aici sa piarda trenul,iar cind ziaristii au vorbit cu directorul societatii de transporturi acesta si-a cerut scuze si a zis ca a fost o neintelegere.Daca este o lege locala care interzice accesul animalelor,aceasta e una abuziva,si ar trebui atacata in justitie,in contencios.Aici sint multe persoane in virsta fara posibilitati care isi duc animalele la vet la tratament cu autobuzul ori tramvaiul,iar daca un animal moare ca nu poate ajunge la timp la tratament ar trebui sa li e puna in vedere controlorilor de legea ptr.protectia animalelor,si cred ca poate raspunde penal daca interzice ca un animal sa fie ajutat in acest fel.