Grup Admin

• Imagine de avatar

Cluj

Grup public activ cu 5 ore, 49 minute în urmă

Protectia animalelor in judetul Cluj – Alatura-te acestui grup!
Lista asociatiilor din judeul Cluj: http://www.adoptiicaini.ro/judetul-cluj/
Yahoo Messenger ID pentru implicare prin voluntariat: adoptiicaini.cluj

As dori un sfat (5 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar ileana a spus cu 3 luni, 2 săptămâni în urmă:

Buna ziua,
    nu stiu cum sa procedez si mi am creat un cont ptr a reusi sa aleg calea cea mai buna; am in vecini un caine care este tinut intr-un tarc 1/1 si legat cu lant care acum de ceva vreme, rupe lantul sare din tarc si peste gard si ajunge la noi in curte; proprietarul acestui caine este un om cu care nu prea poti avea dialog, eu am avut ciobanesc german si stiu ce inseamna un caine si toata familia l-a iubit si ingrijit ca pe un membtu al ei….
    Intrebarea mea este ce sa fac atunci cand bietul Max(cred ca asa il cheama, nu prea l-am auzit pe stapan sa il strige alfel decat “ma, mai prostule”)mai sare toate gardurile si rupe lanturile, caci daca l-am rugat pe proprietar sa verifice gardul a zis sa nu mai fac o “tragedie”, insa mie mi-e teama de Max ca atunci cand ma vede ma maraie si nu stiu cum reactioneaza, am si copil…si ma tem de reactia bietului animal….
    ce ma sfatuiti?
    multumesc

• Imagine de avatar Marius a spus cu 3 luni, 2 săptămâni în urmă:

salut Ileana,
    Cred ca este primul meu post pe acest forum, insa eu iti recomand ca atunci cand ajungi fata in fata cu catelul sa stai calma si sa adopti o pozitie sigura pe tine in fata lui si ai sa vezi ca nu iti face nimic. Daca un caine nu sufera de vreo boala care sa`i afecteze comportamentul nu vad de ce ar ataca asa din senin. Eu nu cred ca vreun caine ataca din senin.
    Deasemenea sunt de parere ca acel stapan nu are un comportament corect asupra cainelui, asadar cainele vrea sa evadeze din tarcul respectiv(mai multe nu imi dau de cu parerea atata timp cat nu am fost acolo).
    Trebuie doar ca animalul sa vada ca tu nu reprezinti un pericol pentru el. Daca reusesti sa-l faci sa creada asta, o sa fie prietenul tau :-)

Spor

• Imagine de avatar cristigrui a spus cu 3 luni, 2 săptămâni în urmă:

In plus la ceea ce a scris Marius, mai poti sa-i dai mancare si apa. Nu cred ca in timp nu se va apropia de voi. Daca asta nu se intampla, acel caine are o problema – stapanul. Asta nu se rezolva usor; am vazut, in adapost, caini maltratati de oameni care au comportament agresiv – latrat puternic si disperat, sar sa muste. Daca Max doar maraie, este doar pt a intimida si pt a nu fi lovit (reflex invatat de la stapan).
    Parerea mea, nu de om avizat ci doar de unul care petrece destul timp cu cainii, cand se mai apropie zambeste-i si in acelasi timp sa ai o atitudine relaxata (nu te gandi ca va musca, ci ca te va mirosi). Caini simt emotiile noastre si ele ii fac veseli sau stresati. Asa ca nu te stresa! Si dai si ceva papa.

• Imagine de avatar Mika a spus cu 3 luni, 2 săptămâni în urmă:

Cei care au scris mai sus au dreptate. Poate cu o atitudine corecta reusiti sa-l castigati de partea dvs. Insa mai cred si ca, daca cainele este intr-adevar agresiv si daca risca sa-l muste pe copil (copiii nu stiu cum sa se poarte cu animalele), atunci poate ca va trebui sa rezolvati problema oficial, cu politie probabil.
    Puteti incerca si aici, poate ca exista sediu si in Cluj — http://www.politiaanimale.ro/

• Imagine de avatar ileana a spus cu 1 luna, 1 săptămâna în urmă:

Va multumesc pentru raspunsuri, cainele nu a mai venit la noi in curte in perioada care s-a scurs de la ultimele postari, insa, in continuare, mie imi pare un caine “amarat”, voi incerca sa inregistrez…..si voi incerca sa mai am un dialog civilizat cu stapanul lui; asa cum va spuneam si eu am avut caine si l-am tratat ca pe un membru al familiei noastre!
    Va doresc toate bune!