Grup Admin

• Imagine de avatar

Bucuresti, Ilfov

Grup public activ cu 5 ore, 31 minute în urmă

Protectia animalelor in Bucuresti, Ilfov – Alatura-te acestui grup!
Lista asociatiilor din Bucuresti, Ilfov: http://www.adoptiicaini.ro/bucuresti-ilfov/
Yahoo Messenger ID pentru implicare prin voluntariat: adoptiicaini.bucuresti

• Imagine de avatar cosmin a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

stiu ca poate toti imi ve-ti sarii in cap ca zic chestia asta…Cum adica sa existe la noi in romania”politia animalelor”?!!!!!!Ganditi-va ca acolo unde exista aceasta politie,nu gasesti caini vagabonzi pe strada ca la noi,ca de multe ori stai si te intrebi cine domina Romania(la numar ma refer)noi oamenii sau cainii.Am si eu un pittbull,imi plac cainii,mi-au placut de mic,insa am fost muscat de foarte multe ori a existat riscu sa fiu desfigurat din cauza unui caine vagabond,si de atunci nu mai pot sa suport cainii fara stapan,care au crescut la voia intamplarii,care nu au un grad minim de educatie,si care nu ar trebuii s-a mai existe.In mule cazuri vreau sa merg in nu stiu ce cartier,si sunt nevoit sa stau stresat,sau sa ocolesc acea zona,stiind ca este frecventata de acesti caini care te pot musca,fara ca cineva sa raspunda de cele intamplate.

• Imagine de avatar Andreea a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

Eu iubesc mult animalele dar stiu clar: cainii in haita sunt periculosi…mai ales daca sunt si flamanzi.
    haitele de caini sunt insa rezultatul unei afaceri prospere: gestiunea cainilor fara stapan preferabil prin eutansiere.
    Avantaje eutanasiere:
    1. nu se poate determina cu exactitate cate animale au fost ucise deci firmele pot incasa bani ‘fara numar’ : pentru ca nu exista o statistica cu animalele fara stapan si cadavrele animalelor trebuie distruse, nu? deci eutansierea e imposibil de verificat din pct de vedere financiar.
    2. eutansierea nu costa mult decat in acte. Primaria da 30-40 de eu pe cap de animal ucis(animal fictiv sau nu) in realitate animalele pot fi ucise cu parul asa cum se intampla la Rm Valcea…strivite otravite etc…romanul e inventiv. Deci banul intra da nu mai iese…
    3. eutansierea animalelor e o afacere buna ptr ca nu se termina niciodata…
    cainii maidanezi sunt puii aruncati din curti. la gara o data la 6 luni apare cate o sacosa cu pui de 2 luni…aia nu sunt fatati pe strada…puii de pe strada nu rezista…sunt calcati de masini rapusi de boli si de oamenii ‘binevoitori’.
    exemplu: 1 femela=6 pui la 6 luni>>puii devin maturi la 8 luni1 an si fac si ei 6 pui la 6 luni…cati pui rezulta dintr-o femela in 2 ani(si din puii ei)? cam 100 asa. In 2 ani!!
    asa ca daca nu sunt sterilizate femele fara drept de monta…eutanasierea va fi o afacere f buna ptr ca nu va avea niciodata sfarsit.

Ironic nu?
    ptr ca pe noi ne musca haitele de caini flamanzi nu pe cei care fraudeaza bugetele locale…ei merg cu masina!
    asa ca ganditi-va cand auzit pe cineva care incepe cu eutansierea….poate e unul din aceia care incaseaza banii ca sa ne chinuie si pe noi si animalele.

• Imagine de avatar Irina a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

Pt Cosmin, iata si un raspuns.

1. In primul rind, ma intreb – daca pitbull tau se pierde (nu ca as dori asta dar spun ipotetic) si nu il mai gasesti, devine ciine vagabond, corect? E nemincat, e batut, e injurat, e chinuit, cum sunt multe dintre amaritele astea de animale. Crezi ca va simti brusc ca iubeste oamenii ? Say se va apara? Crezi ca va fi un lord educat, sau ca, salbaticit fiind si uitat de soarta, va incerca sa supravietuiasca cum poate ?

De ce dai vina pe animale a caror unica vina este ca noi, oamenii, le dam rareori o sansa? Daca se introduce eutanasierea (adica omorul in chinuri, pardon, pentru ca asta va fi), cum te vei simti stiind cum a fost omorit ciinele tau, dupa ce tu insuti ai promovat idea eutanasierii? Nota bene – propunerea dragutului nostru de Prefect este ca toti ciinii sa fie omoriti nu doar cei agresivi. Deci inclusiv cei cu “educatie” cum percepi tu.

2. Ciini vagabonzi (versus cei de rasa, cei crescuti in casa, etc) nu au educatie, din cite inteleg, dupa parerea ta.
    Ideea este urmatoarea : de exemplu la mine in bloc o doamna in virsta are un ciine tekel (de rasa deci) si miraculos am scapat pina in prezent memuscata, mereu vrea sa ma muste, noroc ca il “fentez cu picioarele”. O alta doamna are un ciine mare, tot de rasa, care musca tot ce prinde. Numai maidanezii musca? Eu zic sa ne mai gindim, ca gasesti o groaza de exemple la ciinii de rasa si cei crescuti in casa de mici.

3. Trei – apropos de frica ta – daca te duci in zona respectiva cu un pic de mincare pentru ei si cu o vorba buna, vei remarca ca nu fac nimic.
    Dau un exemplu personal. La o petrecere din Ghencea, pe unde sunt numai vile luxoase, am avut oroarea in urma cu citeva luni sa vad niste ciine foarte amariti, nemincati (aberant este sa ai o vila si sa nu dai ciinelui care este linga vila ta, de mincare. Ba mai ai si teren mare, unde ai putea sa iei macar unul, daca ai minimul de mila.) Le era frica de oameni si ii latrau. Stiind de ei, am venit acolo cu o punga mare de bobite. S-au repezit toti catre mine, latrind si nu la modul prietenos, dar am ramas pe loc si am varsat toata mincarea. UNUL NU M-A MUSCAT SI CRED CA ERAU CEL PUTIN 10. Toti au inceput brusc sa dea din coada, fericiti ca cineva a venit, o data, nu ca sa ii bata si sa ii injure. Nu ei sunt de vina pentru reactia de “agresivitate” derivata din frica, oamenii sunt.
    Istorii de genul asta am 100, de exemplu pentru ca eu am un parc mare linga mine in care sunt destui ciini maidanezi si unde ma plimb in fiecare dimineata cu catelul meu luat de la adapost. Practic am o “haita” intreaga care se tine dupa mine, care este destul de nemincata si pe care o hranesc de fiecare data cind ma plimb. DE CE PE MINE NU M-A MUSCAT NICI UNUL NICI O DATA?

Morala – atunci cind ciinele musca, ori musca de foame (si e vina omului, pt ca raspunderea omului este sa hraneasca animalele domestice, cele care nu se pot hrani singure prin uciderea altor animale gen leul), ori musca pentru ca i se da “binevoitor” un picior sau este injurat. Gindeste-te, tu daca ai fi ciine si ai avea parte de un asa tratament din partea oamenilor, ai considera oamenii prieteni? Sau ai fi circumspect ca sa te aperi si daca il vezi pe respectivul prietenos vii la el?
    Incearca sa le vorbesti blind si sa le oferi ceva, orice, minim de mincare. Vei avea supriza ca un ciine pe care unii l-ar califica “agresiv” in citeva secunde se va transforma in unul care da din coada si vine bucuros sa il mingii.
    De altfel chiar si cind ii mingii si nu am nimic de mincare, orice ciine vine la tine cu placere. Doar sa te vada ca il primesti cu bucurie, si nu cu ura, iar atitudinea lor se transforma total.

4. Apropos de eutanasiere, hai sa fim seriosi, ciini sunt omoriti in chinuri. Avem in tara oameni suficient de lipsiti de crestinism, chiar si stiind chestia asta, sa vrea sa scape de animale. Cum se spune, “cinste” omului, capodopera a Creatiei!
    S-au auzit in Romania de adoptie ? Toate popoarele occidentale trateaza frumos animalele, incearca sa le gaseasca camin si sa fie aparate. Adoptia este pe primul loc. Nu omorul, sau cum spun unii “eutansaierea”. Ce fac Romanii pentru adoptie ? NIMIC!!! Cazurile foarte rare initate de Primarii in ultima vreme sunt laudabile, foarte, dar sunt atit de rare! Un ciine maidanez, mai mult, un ciine de adapost, are sanse 1 la un 100.000 probabil sa fie adoptat! De ce ? Pt ca romanii nu au, marea lor majoritate, cultura grijii fata de animale, ci doar fata de ei insisi. Cu rusine o spun, fata de exemplele pe care le vad de cind am deschis ochii si am inceput sa inteleg: suntem egoisti, nepasatori si cei mai multi dintre noi trecem pe linga un rau facut inchizand ochii, pe linga o suferinta nepasindu-ne nici cit negru sub unghie ba uneori chiar bucurindu-ne! Nu exista limita mai de jos, pata mai mare pe obrazul unui om! Cu atit mai josnic e cind faci asta fata de o fiinta care nu se poate apara, om sau animal!
    Cultura care implica ca de animal nu “scapi” prin ucidere ci ii creezi rezervatii sau, pentru domestice, le gasesti un camin.De omorit este foarte usor. Dar unde ne duce si cum ne califica asta? Care e etapa urmatoare – pe principiul sa scapam de cine e inutil si periculos (by the way ciini nu sunt nici una nici alta)? Iti spun eu infractorii: ar trebui sa ii omorim, nu?? . Este eficient si extrem de nazist, necrestin, criminal si cum mai vrei. Si animalul are viata in el, nu noi i-am dat-o. Orice viata merita respectata. Tot crima e cind il omori, in chinuri sau nu. Iar fata de ciine care e prietenul omului (sau poate deveni daca si tu esti prietenul si nu dusmanul lui), este cu atit mai aberant ca unii oameni sa ia optiunea asta in considerare.

Si are dreptate Andreea ca eutanasierea este numai pe hirtie, modul in care animalele sunt omorite este dincolo de orice imaginatie. Nici sa fie reala moartea “usoara”, tot nu se justifica.

Parerea mea – Ne mai miram ca tara asta merge prost. Eu una nu sunt foarte religioasa, dar undeva felul in care merge s-ar putea sa fie drept rasplata pentru felul in care stim sa ne tratam semenii si animalele. Pentru halul de indiferenta, pentru animalele chinuite si permanent infometate si batute (si nu unul, ci sute!), pentru batrini omoriti pe trecerea de pietoni, care cersesc si care efectiv nu mai au cu ce traii, pentru copii lasati orfani de mame care nu au avut bunul simt sa nu ii aduca pe lume ca sa se chinuie. Pentru ca nu sunt pedepsiti exemplar cei care isi aduc contributia la aceasta nenorocire. Pentru ca nu ne pasa. Suntem, din punctul asta de vedere rusinea Europei, si cind ne vom schimba, atunci meritam sa fim ajutati, atunci meritam sa nu ni se mai intoarca spatele. Pina atunci, NU!

• Imagine de avatar iulia a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

Irina, ai perfecta dreptate! Daca toti oamenii ar gandi si s-ar comporta ca tine (in raport cu animalele) sunt convinsa ca nu ar mai exista oameni muscati de caini……

• Imagine de avatar Irina a spus cu 1 an, 9 luni în urmă:

Nu stiu cit nu ar exista, dar eu zic, avind in vedere ca totusi erau sanse sa mi se intimple si mie mai des, ca ar fi mult mai putine cazuri de muscaturi. Acuma, si tintarii inteapa, si mustele enerveaza, si caii iti dau o copita. Ocazional este de la natura. Mai mult decit ocazional, cum se pretinde ca este (desi ma cam indoiesc) e contributia omului.
    By the way, trista dreptate. Ma intreb ce va zice Unionea Europeana despre animal welfare. By the way UE conduce un sondaj despre cum tratam animalele. Voi posta linkul, se poate completa pina la 30 (31) august.