Nu am incercat niciodata sa ajut la sterilizarea cainilor, insa stiu ca cei de la vier pfoten fac asta de ceva timp si gratuit cu ajutorul primariei, in clinica din Pallady. Aici este o pagina pe care gasesti informatii, la fel si pe forumul animale.ro, la sectiunea “urgente”. Te poti duce cu ei acolo sau poti suna la un nr de telefon al lor si o echipa vine sa-l preia din teren. Am inteles ca dupa operatie, ei sunt adusi inapoi de unde au fost luati.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=127273597323181&set=a.105403416176866.2605.100001216247653#!/notes/vier-pfoten-romania/vier-pfoten-romania-va-steriliza-maine-cainele-cu-numarul-1000-in-cadrul-proiect/172799742734089
Fundatiile la care ai putea sa te interesezi pentru adoptia celor mici ar fi, din ce stiu si eu, vier pfoten, asociatia cutu-cutu care au si o sectiune de adoptii pe site-ul lor, Robi (dar care e mai mult axata pe adoptia animalelor care se afla la ei, in grija, si ajuta doar in situatii de maxima urgenta, cum ar fi animale ranite, in pericol, cu rani grave, etc. si asta numai prin donatii constant din partea oamenilor) In general, le gasesti pe internet. Mie astea imi vin in minte acum. Pe site-uri au datele de contact, e-mail si telefon.
Pot spune ca in aceeasi situatie sunt si eu, daca mai aflu ceva pe parcurs, iti voi scrie. Mai intra si pe animapro.org, unde mai poti afla cate ceva despre voluntariat si fundatii pt protectia animalelor.
Iti pot da si o lista cu site-uri de specialitate unde poti pune anunturi de adoptie a cateilor. Sunt inca mici si sansele lor sunt ceva mai mari decat pentru cainii adulti. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.