Grup Admin

• Imagine de avatar

Bucuresti, Ilfov

Grup public activ cu 5 ore, 26 minute în urmă

Protectia animalelor in Bucuresti, Ilfov – Alatura-te acestui grup!
Lista asociatiilor din Bucuresti, Ilfov: http://www.adoptiicaini.ro/bucuresti-ilfov/
Yahoo Messenger ID pentru implicare prin voluntariat: adoptiicaini.bucuresti

Din experienta… (6 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar ioanamauri a spus cu 1 an în urmă:

Pisica mea a fost otravita, este sub tratament de o sapt jumate acum are crize de epilepsie si nu se misca, a mai avut sau auzit cineva de vreun caz asemanator?

• Imagine de avatar minerva a spus cu 1 an în urmă:

saracutza! important este ce spune medicul, ce sanse i-a dat, ce tratament si daca a aparut acum starea asta sa mergi acum la un cabinet non-stop, nu maine. Pentru ca si animalul e ca si omul, poate avea mai multe afectiuni. Acum 2 saptamani una din pisicile mele avea miscari necontrolate ale unei labute, respira greu, cadea pe o parte, apoi a fost cuprinsa toata de spasme si aproape nu mai respira. Asta imediat dupa ce s-a batut cu un motan care venise la pui. Am fost imediat la cabinet si am spus ca s-a batut cu un motan, dar dupa cum facea ei au spus ca mai degraba e lovita de masina. Spasmele ei semanau cu ale unei pisicutze care mi-a murit muscata de caine si avea hemoragie interna. Am crezut ca e tot hemoragie interna…..Dupa investigatii indelungate au diagnosticat-o cu toxiinfectie, pisica intrase in soc, avea febra mare , de acolo spasmele. Si incepuse sa respire ca un caine cu limba afara, aveam impresia ca nu mai are aer….De urgenta au bagat-o doctorii sub dus rece, ceea ce eu acasa nu as fi facut si mi-ar fi murit. Au bagat-o la terapie intensiva, a ramas internata si azi traieste. De asta spun sa mergi la doctor, ei stiu cel mai bine ce are pisicutza , tu te poti insela si nu stii ce sa ii faci daca e o urgenta. Tratamenul dat nu e si pt. urgente :( Sper sa se faca bine pisicutza ta!

Povestea pe scurt e asa , acu 2 saptamini exacte pisica a venit ultima data acasa ok dupa care a inceput sa vina dimineata scurt eu nici macar nu o vedeam si eram destul de preocupata pt ca ea ziua umbla mult decind a venit timpul frumos dar noaptea dormea cu mine in pat, in fiecare seara la 6-7 era casa in fine ultima noapte a dormito simbata de acu 2 sapt….. Duminica luni si marti nu a venit, miercutea am gasito in fata casei la 6 seara si deabia se tinea pe picioare am duso in 5 minute la medic i sau facut repede analize, avea temperatura scazuta cu un grag jumate si era super deshidratata la analize au iesit semne de intoxicatie nu stiam sigur ce fel de substante a luat daca era antigel sau otrava de soareci oricum i sa dat si antidotul pt otrava (vitamina k) si antibiotice altele pt intoxicatie ….. Joi si vineri se hranea numai din perfuzi si simbata a inceput sa manince si pliculete dar oricum sa continuat tratamentul si perfuziile duminica in ziua de paste era super in forma si ne pregateam sa i si scoatem granula din labuta definitiv dar medicul a zis sa o mai lasam totusi pina luni ( a doua zi) …. La culcare seara tirziu pe la 1 noaptea tot era ok luni dimineata la 9 cind m-am trezit pisicuta era in plina criza de epilepsie avea capul pe spate gura deschisa la maxim clantanea din dinti si avea spume albe la gura, era toata intarita si facuta ghem…. Si paru zbirlit zici ca era dintro reclama de groaza , am mers la medic si am calmato cu diasepam pina marti a avut siringa cu diasepam in labuta si cind i veneau crizele ( la intervale de 10 minute) i dadeam o doza, si de atunci a intrat intro asa zisa coma a ramas ca o leguma am continuat tratamentul … perfuzii de hranire… diasepan de calmare…. Ieri dimineata a inceput sa se trezeasca isi misa capul si incearca sa se ridice…. Ieri nù a mai facut nici o criza si azi a facut si primul mieunat….. Acuma seara a avut iar citeva micro crize care i trec repede si fara diasepan , dar cred ca le face pt ca se agita sa se ridice si nu poate iti dai seama ca muschi ei sunt toti atrofiati de luni nu sa miscat eu tot i fac masaj si o intorc o iau in brate…. Problema e ca nici veterinarul nu stie ce sa zica ca nu a mai avut un caz la fel pt ca nimeni nu a rezistat au mers la el in prima zi si dupa sau dus in alta parte sa faca eutanasia ( el nu face eutanasie) asa ca…. Suntem pe cont propiu …..

Of, Doamne! Sper sa o poti hrani cumva si ma rog daca exista remedii sa le gasesti! Eu doar inteleg prin ce treci, nu am habar ce ii poti face, doar stiu ca, trecand si eu prin asa ceva nu o data, conteaza ca esti cu ea, indiferent de deznodamant. Sa fiti ocrotite!

Poi cam trebuie sa fiu non stop cu ea pt ca trebuie sa ii tin capul daca incepe sa faca crize…… Si acum sunt aici de paza…. Dar nu stiu cit dureaza si daca o sa isi mai revina

ce face pisi?