Asta e legea cretina romaneasca. In occident se cere acordul locatarilor, ca o formalitate, o politete, mai mult ca sa aibe acoperire legala asociatia daca vre-un dezaxat isiface ferma animalelor in casa. Nici un om brez la cap nu va zice ca nu am voie sa am o pisica in casa, fiindca exista teama ca roata se va intoarce la un moemnt dat.
Eu iti spun sincer ca singura alternativa e sa incepi sa le faci si tu reclamatii la politie. Doar asa se vor linisti. E adevarat ca ele babe fiind au tot timpul din lume … dar alta sansa nu prea vad.
Eu ca sa nu am probleme fac pe nebunul blocului. Ii salut politicos si atata. De cate ori a comentat cineva ceva i-am repezito sa isi vada in pastele mamii lor de ce e dupa usa aia a lor daca vor sa aibe liniste, si sa nu ma starneasca ca nu ei imi platesc rata la banca … Pana acum a mers. Eu am 2 pisici in casa, plus 2 papagali, plus pesti, si momentan si 4 pui de pisica salvati de la un tomberon pe are ii alaptez cu biberonul!
Daca e sa te duci la extrem nimeni nu iti poate intra in casa, dincolo de usa ta, decat cu foarte multa bataie de cap. Adica daca nu miroase evident in casa sau pe scara, daca nu curge pipi pe tavanul vecinului de desubt, cred ca nici un judecator breaz la cap nu va emite ordin de intrare cu forta in apartament sa te evacueze, sau sa iti evacueze pisicile.
Legat de partea cu otrava, aia e caz penal in orice tara normala la cap.
Eu zic sa faci reclamatie la politie pentru fatucile alea care dintr-un motiv pur si simplu nu vor sa isi incheie ciclul existentei. Bagi un motiv oarecare: deranjarea linistit publice (bagi o declaratie ca vorbesc prea tare sau ca dau teevizorul prea tare). Politia va fi obligata sa vina si sa constate, sa le dea un avertisment. Dupa ce pleaca politia te duci tu pe la usa pe la fiecare si le explici ca fiecare are casa lui si sa isi vada de treaba, altfel vei face ate o plangere pe diverse in fiecare saptamana. Orice om decent si normal se va linisti. Daca astepti sa iti faca ele plangere la politie intai, apoi orice ai zice tu va fi considerat neveridic, ca o razbunare din pareta ta.
Asta e parerea mea de om nesociabil sineintegrat in caricatura asta de societate. Tu faci cum vrei, dar mai bine invata din experientele celor patiti.
Soacra mea asta a patit: au blocat in tooiul iernii toate intrarile in beci, multe pisici au ramas pe afara in ger, multe au ramas blocate in beciuri si daca nu era soacramea, distrusii aia ar fi intrat cu bata sa rezolve problemele, saupur si simplu le-ar fi lasat sa moara de foame. Apoi ca sa le alunge si din jurul blocului au pus clor si soda caustica prin iarba, a.i. daca pisica trece prin iarba sa se puansubstanta pe blana, si cand isi face tualeta sa intre in sistem .. .si banui ca iti dai seama ce efect au aceste subtante asupra oricarei vietati. Soacramea, femeie batrana si nescolita in d-aledemocratiei nu sa dus sa le faca la tembeli reclamatie, deci in consecinta au avut respectivii grija sa o reclame la politie ca are in casa doi motani, si ca da e mancare la nimale in fata blocului (eu as fi tare curios unde scrie ca nu e voie sa dai de ancare la animale in fata blocului ??? ). Cu politia a rezolvat a strans cateva semnaturi de la niste vecini de bun simnt si a inchis gura politistilor … dar in zona aia nu mai vezi urma de pisica. Eu iti urez mult succes si sper sa ai curajul sa pui piciorul in prag si sa te folosesti de aceleasi arme de care se folosesc toti batranii astia nebatuti prea bin de securisti care au dat acum de libertate, fara sa aibe idee ce e aia librtate sau democratie cu adevarat.
Cineva spunea ca democratia e mai ult decat 2 lupi si o oaie care voteaza ce manaca la masa de pranz. Nu stiu cati pricep vorbele astea in rahatul asta de societate
!