Grup Admin

• Imagine de avatar

Bacau

Grup public activ cu 5 luni, 2 săptămâni în urmă

Protectia animalelor in judetul Bacau – Alatura-te acestui grup!
Lista asociatiilor din judeul Bacau: http://www.adoptiicaini.ro/judetul-bacau/
Yahoo Messenger ID pentru implicare prin voluntariat: adoptiicaini.bacau

unse se poate reclama (7 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar alina a spus cu 1 an, 7 luni în urmă:

Parintii mei locuiesc la tara in jud.Bacau.Zilele astea mama a vazut cum cativa angajati sa se ocupe cu curatenia in sat au prins niste caini ,pt ca s-au facut reclamatii ca sunt prea multi caini in sat.Nimeni nu se baga pt ca oamenilor le este frica , au mai fost prinsi caini si cu ceva timp in urma si au fost omorati in chinuri la subsolul unei cladiri dar nimeni nu a facut nimic , primarul a zis ca el nu stie nimic de treburile astea.Ce se poate face in asemenea cazuri , unde sa suni ca sa primesti ajutor , politia nu se baga , iti rade in nas ca ii deranjeziu pt atata lucru.Va multumesc

• Imagine de avatar Adelina a spus cu 1 an, 7 luni în urmă:

Sunt foarte putine lucruri pe care le poti face. Daca ii poti tu muta in alt loc, ar fi ideal.
    In rest, oamenii nu ii poti opri, legea nu te ajuta in nici un fel…mai pe scurt, nimanui nu`i pasa.
    Si eu sunt din Bc, poate daca ai apela la adaposturile locale, desi din cate am auzit, lasa de dorit…sau mai poti intreba la cabinete veterinare.
    Am intrat si eu in conflict cu un grup de hingheri intr-o zi si au lasat 2 caini in pace.
    Dar ei nu sunt oameni, e foarte greu sa te poti intelege cu ei.

• Imagine de avatar alina a spus cu 1 an, 7 luni în urmă:

Multumesc de raspuns.
    De mutat nu am unde sa ii mut ,la cabinetele veterinare nu ii intereseaza de animalele de pe strazi.Iar la adaposturi de la ai mei de la tara si pana la Bacau este ceva drum.Of saracii de ei.

• Imagine de avatar andreea a spus cu 1 an, 7 luni în urmă:

legal poti face ceva in momentul in care ai dovezi despre omorarea cainilor,poze,filmari,etc.

• Imagine de avatar astrid04 a spus cu 1 an, 7 luni în urmă:

sfatul meu , este sa apelezi la un post de televiziune, sau sa poti obtine o inregistrare a acestor fapte postand pe internet aceste imagini sau chiar sa le trimiti la posturi TV. in acest fel chiar daca autoritatile nu iau masuri sunt ONG – uri care au posibilitati sa intervina la nivel inalt.
    stiu ca suna brutal , insa este una dintre solutiile care cred ca poate functiona.

• Imagine de avatar Adelina a spus cu 1 an, 7 luni în urmă:

Bacaul este unul din putinele orase din Romania in care primaria amana alocarea de fonduri pentru ajutorarea cainilor maidanezi. Noi nu avem cabinete in care se pot steriliza gratuit cainii maidanezi, hingherii s-au mai potolit cu macelaria, insa nu se intampla nimic. Vina se arunca de pe unii pe altii, se ridica din umeri si in continuare legea ramane neaplicata. Sunt doar 2 adaposturi aici, ambele in situatie jalnica, facute doar de ochii lumii. Un singur ONG pe plan local la care am apelat pt ajutor si nu mi s-a dat niciunul….Poate masura asta functioneaza in alte orase, SIGUR de fapt, dar aici lipseste complet organizarea populatiei sau interesul primariei. A se vedea scandalurile vis-a-vis de adaposturile din Onesti, Moinesti, Comanesti, Nicolae Balcescu, toate localitati afiliate orasului Bacau, in care cruzimea fata de caini a fost si e in floare si nu s-a rezolvat nimic, Chiar daca au fost intens mediatizate. E trist, dar aici ajutorul ti-l faci cu mana ta…

• Imagine de avatar Alina a spus cu 1 an, 6 luni în urmă:

- O procedura de reclamatie pe care am gasit-o eu si cred ca a ramas valabila, cel putin la nivelul Bucurestiului este cea de pe site-ul asociatiei Cutu-Cutu:
    Procedura de reclamare in cazul incalcarii legii 9/2008, completata de legea 205/2004, legea de protectie a animalelor

“In mare, pasii sunt cam acestia:

-Daca vedeti ca cineva face rau unui animal (il abandoneaza intr-o statie, il bate, il tine intr-un lant de 40 cm, etc), gasiti un martor, doi si incercati sa retineti faptasul pe loc.

-Chemati politia la fata locului (sunand la 112 sau mergand la cea mai apropiata circa de politie), ca sa ia datele faptasului, ale martorului si ale reclamantului, date pe le trece in procesul verbal. Toti trebuie sa semneze procesul verbal iar reclamantul trebuie sa primeasca o copie a procesului verbal din partea politistului
    -Faceti o plangere scrisa (nu orala!!!) la Directia Sanitar Veterinara din localitate (in Bucuresti, DSV-ul se afla in curtea Spitalului Ilioara, sector 3, metrou Nicolae Grigorescu), pe care o lasati la secretariat si la care primiti un numar de inregistrare. (Nu plecati de acolo fara a primi numarul de inregistrare!!!) In 30 de zile lucratoare trebuie sa primiti raspunsul scris la ea. Aceeasi plangere o lasati si circa de politia cea mai apropiata si luati numar de inregistrare.”

Mai multe detalii pe: http://www.cutu-cutu.ro/content/procedura-de-reclamatie, unde gasesti si legea de protectie a animalelor.
    - In Bucuresti s-a infiintat Politia animalelor unde sa pot face sesizari in caz de abuz sau neglijare la un numar: 9667. Nu stiu nimic de activitatea acesteia in alte orase.
    Site-ul lor: http://www.politiaanimale.ro/despre_noi.html

- Si ar mai fi tot nou infiintata si SPCA – Societatea pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale care au date de contact pe site, dar sunt la inceput si nu stiu in ce masura se pot implica cu adevarat si la ce nivel. http://www.spca.ro/home.php?limba=ro

- Pentru reclamatii abuzuri:

“Institutii unde puteti adresa reclamatii:
    SPCA: (021) 6374756; 0723.284292; office@spca.ro, spca_halmageanu@yahoo.com
    Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii (Camera Deputatilor): cp14@cdep.ro
    Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii (Senat): cabu@senat.ro

Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic: cp06@cdep.ro, capot@senat.ro

Astea sunt niste informatii orientative ca sa-ti faci o idee. Sper sa ajute candva.