Grup Admin

Fără administratori

animale

Grup public activ cu 2 luni în urmă

Acest grup este pentru iubitorii nu doar de caini,ci si de animale.

Ce parere aveti despre PetShop-urile care comercializeaza animale? (24 postări)

← Forum de grup   Director al forumurilor de grup
  • Imagine de avatar Emi a spus cu 11 luni în urmă:

As dori sa cunosc parerea a cat mai multor oameni in legatura cu Pet-Shop-urile ce vand animale de companie (caini de rasa, papagali, canari, cobai, etc).
    Acolo se intampla lucruri ingrozitoare. As vrea sa stiu daca si alti oameni au cunostinta de asa ceva, si ce am putea face pentru a lupta impotriva acestor crime si sclavagism al animalelor.
    Va rog frumos, astept si parerea dvs! Va multumesc!

• Imagine de avatar simozimo a spus cu 10 luni, 3 săptămâni în urmă:

Petshopurile ar trebui desfiintate. Stiu foarte bine ce se intampla inauntrul si in spatele lor. Eu traiesc de o buna bucata de vreme in Canada, unde exista o gramada – din pacate. Am vazut ca si in Romania au aparut… Ar trebui scoase in afara legii inainte de a fi prea tarziu…
    Insasi ideea de comert cu animale este odioasa. Oamenii isi imagineaza ca animalele le apartin sa faca ce vor cu ele. Chiar sub legea majoritatii tarilor din lume, animalele sunt considerate PROPRIETATE. Deci OBIECTE.
    Si mai vezi cate un bou de ‘om de stiinta’ (peiorativ) care incaseaza nu stiu cate milioane ca sa scrie un articol in National Geographic sau alta revista de circulatie internationala unde se intreaba daca animalele gandesc si au sentimente si emotii… Si dupa 20 de pagini ajunge la concluzia ca da, probabil, pt. ca daca le faci rau se pare ca sufera…

• Imagine de avatar andrairena a spus cu 10 luni, 2 săptămâni în urmă:

Ma bucur ca am gasit acest subiect. Am aceeasi problema cu aceste magazine de ”carne vie”. Sa vanda ce accesorii vor ei, dar nu animale! Nu mai vorbesc despre conditiile in care sunt tinute aceste animale! Zilele trecute am fost intr-un hypermarket de renume in Galati, si in galeriile acestui magazin exista si un petshop. Am plecat frustrata si cu sufletul indurerat cand am vazut cum arata acele biete sufletele concepute si nascute pe banda rulanta! Pui de caini si pisici atat de slabi ca li se vad toate oscioarele din corp. Era si un pui de pisica persana cu o infectie urata la un ochisor, din cauza ca nu a fost curatata cum trebuie si la timp(stim cu totii de cate atentie au nevoie pisicile persane, mai ales cand e vorba de ochisorii lor). Animalele de pe strada fara stapan arata mult mai bine!! Le-as fi cumparat pe toate sa le salvez de acolo, dar din pacate ar trebui sa-mi fac un credit bancar… Macar de ar fi mai acesibile la pret, lumea le-ar cumpara imediat si nu ar mai trebui sa suporte conditiile astea infecte! Si ma intreb ce se intampla cu ele daca nu le cumpara nimeni! In fiecare saptamana sunt alti puiuti. Nici nu vreau sa ma gandesc la asta!
    Asa ca trebuie sa facem ceva! Trebuie sa existe un organ specializat in astfel de cazuri! Daca stie cineva, ceva, va rog, sa salvam niste suflete!!

• Imagine de avatar simozimo a spus cu 10 luni, 2 săptămâni în urmă:

Asta e problema… ‘aandrairena’ spui ‘daca ar fi mai accesibile la pret, lumea le-ar cumpara imediat si nu ar mai trebui sa suporte conditiile astea infecte!’. Pai asta e motivul pt. care exista petshopuri: PENTRU CA LUMEA CUMPARA !!! Asta e cercul vicios… Ar trebui boicotate si inspectate de organe competente… Iar apoi inchise pe motiv de nerespectare a normelor de igiena, si apoi scoase in afara legii… De fapt Romania ar trebui sa se conformeze legilor UE – parca in UE petshopurile sunt interzise, nu?

Nu stiu daca sunt interzise sau nu, inca nu am verificat asta. Ceea ce am vrut de fapt sa spun este ca daca preturile ar fi mai mici ar putea fi scoase de acolo, macar asa, pentru ca nu prea vad cum ar putea fi scoase in afara legii petshop-urile, atat timp cat in Romania nici spice shop-urile nu au putut fi interzise! Daca ai vedea un animal chinuit intr-un petshop si ar costa 100 de lei in loc de cel putin 1000, nu ai scoate bani din buzunar sa-l iei acasa? Si oricum problema ce-a mai grava nu o reprezinta piata de desfacere, ci crescatoriile, care sunt prea preocupate de aspectul animalului, in loc de sanatatea lui. Multe din aceste vietati sunt deja bolnave, si o parte din ele mor la scurt timp dupa ce sunt achizitionate. Concluzia asta o impartasesc multi medici veterinari.

´poblema CEA* mai grava´

• Imagine de avatar carmeneu a spus cu 10 luni, 2 săptămâni în urmă:

Petshop-urile exista si vor continua sa existe. Si in plus de asta nu vad ce e asa de rau la un petshop. De acolo mi-am cumparat ultima data hamsterul meu pitic. Daca nu exista acest petshop sigur nu m-as fi dus in Siberia sa caut hamster. Si nu este vorba doar de mine, este o chestiune umana, normala si psihologica. Tot ceea ce trebuie sa platim, pretuim mai mult. Cine nu pretuieste ceva, nu plateste, Si cine nu plateste inseamna ca nu merita. Este foarte simplu.
    Desigur mai este o solutie mult mai simpla pentru toti acestia ce dau cu presupusul pe forum si atunci va intreb pentru descurajarea petsop-urilor si eventual eliminarea lor, cati si care dintre voi ati intrat vreoata intr-un adapost de animale sa adoptati vreunul, sau care ati adunat catei si pisici de pe strada pentru ca va era mila de ei sau pentru ca erau bolnavi sau prea mici ca sa se descurce sa chetuiti banii, pe care nu ati vrea sa-i dati la un petshop, la cabinetul veterinar pentru tratamente si injectii, care v-ati pierdut noptiile cu catei sau pisici care nici nu aveau ochi sa le dati de mancare cu pipeta sau cu biberonul? Eu zic sa nu va mai consumati timpul degeaba sa scrieti pe forum minuni si sa incepeti sa ganditi. Nu conteaza ca un patron de petshop face bani de pe urma unor animalute. Si statul face bani de pe urma noastra si angajatorii nostri fac bani de pe urma noastra si asa mai departe. Evident este ca cine intra in petshop si da bani pe un animalut acel om sigur iubeste animalele.

• Imagine de avatar simozimo a spus cu 10 luni, 2 săptămâni în urmă:

@Carmeneu – daca ai sti ce se petrece in si in spatele unui petshop nu ai mai vrea sa intri in viata ta in vreunul…. Ele sunt deasemeni motivul pt. care exista acele oribile ‘puppy mills’… Poti sa le cauti pe net si sa vezi cu ochii tai ce inseamna…. Exista sute si mii de animale de toate speciile si de toate rasele in adaposturi – nu e nevoie sa le cumperi de la petshop… Statul face bani de pe urma noastra in cu totul altfel, nu vanzandu-ne ca pe niste obiecte… Nimeni n-ar trebui sa faca bani de pe urma comertului cu fiinte vii…
    Si nu e nevoie sa fii sarcastic(a) si sa jignesti pe nimeni – nimeni pana la tine n-a facut-o in acest forum. Iar motivul pt. care scriem aici este tocmai pentru ca gandim si pentru ca ne pasa….

Draga “carmeneu”, afla ca am doi motani pe care i-am luat de pe strada, am hranit cu pipeta pui de pisica, am adunat multe pisici de pe strazi carora le-am gasit stapani iubitori, iar pe ai mei, care stau la casa, i-am umplut de animale luate de pe strazi. Am facut cat mi-a permis bugetul, adevarat! Asa ca, dupa spusele tale, sunt in masura sa vorbesc despre subiectul asta! Si problema aici se refera la conditiile in care sunt inmultite si tinute aceste animale din petshop-uri. Pentru cei care detin astfel de magazine, e o afacere, nu se trezesc dimineata si se gandesc cui sa mai lumineze viata cu animalele pe care vand!

Si inca ceva. Daca cineva nu ar da 2000 de lei pe un animal, nu inseamna ca nu-i pasa. Mai bine as dona banii astia unui adapost sa ajut sute de sufletele, nu unul. Si inclusiv medicii veterinari recomanda adoptarea animalelor de pe strada.

• Imagine de avatar Emi a spus cu 10 luni, 2 săptămâni în urmă:

@carmeneu – Dupa cuvintele dvs, ori sunteti o persoana extrem de naiva, ori sunteti una dintre acele persoane ce beneficiaza de pe urma comertului cu animale, respectiv vreo sefa de magazin sau ceva de gen. In ambele cazuri, ceea ce spuneti este neadevarat si toata lumea stie asta, INCLUSIV patronii aceia de petcenter-uri cu care am vorbit personal, si au recunoscut conditiile groaznice in care sunt tinute animalele. Nu numai ca stiu ce se intampla in interior, dar chiar si orice om de bun-simt si cat se poate de obiectiv isi poate da seama ca ceea ce se intampla nu este normal. Pentru cei care gandesc altfel… Somn usor. Desi sper sa va treziti si dvs intr-o zi, sau sa faceti un mic efort de a intelege de ce sunt furiosi oamenii, in loc de a-i ataca fara baza cu cuvinte sarcastice. Asta poate face oricine.

• Imagine de avatar irinuga a spus cu 10 luni, 1 săptămâna în urmă:

nu cred ca problema este faptul ca petshop-urile vand animale, problema e conditiile in care o fac si felul in care sunt tratate aceste animale care de cele mai multe ori sunt grav bolnave
    dvs daca cumparati marfa de proasta calitate de la un magazin ati mai spune ca acel magazin este ok? nu cred …spun asta pentru ca multi prieteni au cumparat pisicute si catei de la petshop care apoi au murit sau erau grav bolnave
    sunt de acord sa se comercializeze animale pt ca nu toata lumea isi doreste un catel sau o pisicuta care nu e de rasa ,eu personal am 2 pisicute luate de pe strada care au avut multe probleme de sanatate si cu care m-am chinuit mult pana sa le fac bine dar asta a fost alegerea mea de a salva 2 suflete nevinovate
    animalele vandute la petshop ,si care sunt destul de scumpe ,ar trebui sa fie vaccinate si deparazitate corespunzator ,nu maltratate in felul cum o fac ei
    iar cei care nu vad tristetea din ochii acelor animalute tinute in custile acelea infecte nu sunt oameni , nu au constiinta

• Imagine de avatar andrairena a spus cu 10 luni, 1 săptămâna în urmă:

Excact! Asta e problema!

• Imagine de avatar Emi a spus cu 10 luni, 1 săptămâna în urmă:

Probabil ca in alte tari se merge pe ideea cumpararii animalelor de rasa de la crescatorii specializate tocmai din motivul ca acolo se presupune existenta unor altfel de conditii, precum aer curat, spatiu, etc, ceea ce in magazine evident ca nu exista. Pe de alta parte, exista acea idee putin egoista pe care doar iubitorii de animale impatimiti nu o au, si anume mandria de a avea un animal exotic sau de rasa, desi acesta nu apartine in mod natural mediului in care se afla “solicitantul”, si prin urmare iau nastere aceste blestematii de petcenter-uri. Aceasta atitudine isi are originea in vechile timpuri, cand achizitionarea unui animal nu se facea din respect sau din bine pentru respectivul animal, ci din mandrie, ca o achizitie.
    Este aberant ca cineva sa isi poata imagina ca exista pe lumea aceasta orice fel de fiinta vie care poate fi sanatoasa si fericita in captivitate, tinuta inchisa 24/24 non-stop intr-un tarc fara sa poata alerga/zbura, fara sa se bucure de lumina soarelui, cer, iarba sau aer curat, asa cum toti o facem. Ganditi-va, in timp ce noi iesim afara din petshop la aer, iar ele continua sa ramane inchise in acele inchisori dezolante, in fiecare zi la fel.
    Si intr-adevar, cum se mai poate numi un magazin bun, sau ca exista ceva normal in toate acestea, cand 9 din 10 oameni care intra in petshop nu pot gasi alte cuvinte decat “Vaaai, ce mila mi-e de ele”, “Saracele..”, sau “Vedeti ca ala vi-a murit..”, si pleaca de acolo cu un adanc sentiment negativ, iar acel singur vizitator care nu se plange este probabil un copil prea entuziasmat de vederea animalelor in sine.
    Ati vazut si dvs acele afise chiar ironice cu “Va rugam nu faceti poze deoarece stresati animalele” din petshop-uri? Prin urmare, chipurile, le este teama ca o poza va “stresa” un animal tinut in captivitate, precum bichoni albi care erau defapt galbeni de pipi, cobai cu furunculoza, papagali cu coada jumulita, pasari mici cu boli de piele si fulgii cazuti, iepuri apatici si pe ici pe colo soricei si canari care deja isi dadusera duhul.
    O alta ironie, este asa-zisa “dragoste pentru animale” a celor ce lucreaza in petshop-uri, iar aceasta “dragoste pura” creste direct proportional cu postul ocupat in cadrul petcenter-ului si respectiv a profitului incasat.

• Imagine de avatar Nutty a spus cu 10 luni, 1 săptămâna în urmă:

Nu sunt de acord, mai ales in conditiile pe care le-am vazut pana acum… Daca “obiectele comercializate” (catei, pisici) ar fi tinute in niste conditii adecvate (in aer liber pe timp de primavara/vara/toamna, in niste tarcuri, cu iarba etc), si lumea s-ar duce acolo si ar cumpara…hai, poate as fi de acord, dar nu cum vad prin toate vitrinele: 5 catei inghesuiti in jumatate de metru patrat, in caldura si agitatia unui Mall…si sa suporte toate persoanele care trec pe langa ei si le bat in geam…sau se opresc sa ii fotografieze…

Concluzia: nu ar trebui vandute animale in petshopuri, decat in unele special amenajate, in locuri care sa dispuna de un teren destul de mare pe care sa se amenajeze tarcuri cu toate conditiile pentru animale, mai ales pt catei si pisici… Comerciantii vor profit, dar fara “investitie”, adica lasa animalu sa sufere dar stiu sa ceara 500 de euro/ buc.